Kerst op het eiland Skye

Vorig jaar las ik met veel plezier De betovering van Kerstmis. Zodoende was ik heel benieuwd naar dit boek.

Kerst op het eiland Skye

Kerst op het eiland Skye begint met een geweldige quote:

Waar de helden net zoals chocola zijn – onweerstaanbaar!

Veeg mij maar op.

De hoofdpersonages zijn Zac en Ivy. Het verhaal wordt door hun beiden vertelt en begint met een proloog waarin duidelijk wordt dat Ivy vertrekt naar Glastonbury. Zac vind dat niet zo’n succes.

Inmiddels, het is bijna kerst, woont Ivy al acht maanden in Glastonbury en, hoe betoverend en prachtig het er ook is, het voelt helemaal niet als thuis.

Verrassend genoeg – en ze had nooit gedacht dat ooit toe te moeten geven, voelde Glastonbury helemaal niet als thuis, hoe betoverend en prachtig het ook was. Er ontbrak gewoon iets aan. En dat iets was een stille, creatieve man met lichtbruin haar dat hij altijd vergat te knippen, met de vrolijkste , zachtste donkerste ogen die ze ooit had gezien en met een glimlach die de Schotse mist deed oplossen.

Ondanks de vele avonden met vrienden, een stuk of drie pubs en een ceilidh, mist ook Zac iets.

Het probleem, zo had hij gedacht – en dat dacht hij nog steeds, terwijl hij door de serre naar het zwakke schijnsel van de boom staarde was dat Ivy McFarlane hier niet was. En waar zij niet was, zou het niet erg feestelijk zijn, toch?

En zo tobben beiden door, Ivy doet alsof ze het geweldig in Galstonbury heeft, en Zac vind dat hij Ivy de ruimte moet geven. Kan deze impasse nog doorbroken worden zodat het alsnog een goede Kerst gaat worden?

Conclusie

Ik heb genoten van dit kerstverhaal, luchtig en ongecompliceerd precies zoals het zijn moet.
Kerstverhalen, zowel boeken als films, zijn mijn guilty pleasure. Ik geniet daar zo ongelooflijk van. Daarnaast hebben kerstboeken een aparte plank in mijn boekenkast. Bij de post hoort een foto voor insta, een goede smoes om mijn kersttruien en sokken te voorschijn te halen. Nu mijn kerstboom nog!
Voeg daar aan toe dat ik van Schotland hou en absoluut van het Isle of Skye. (Waar we met de camper geweest zijn)
Oftewel een must read voor mij dus.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rondom de verschijning van Kerst op het eiland Skye.