Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Kerst op het eiland Skye door Kirsty Ferry | Een Boek ReviewKerst op het eiland Skye door Kirsty Ferry
Serie: Tempest Sisters #4
Gepubliceerd door: Choc Lit NL gepubliceerd op November 30th
Genre: Romance
Also by this author: De betovering van Kerstmis
Pagina's: 160
ISBN: 9789492585608
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
four-stars

Wat zou jij ervoor over hebben om met kerst bij degene te zijn van wie je houdt?
Het Eiland Skye is een plek vol magie, met name rond de kersttijd, en er is geen plek op aarde waar Zac Fallon liever de kerstdagen zou doorbrengen. Maar hoewel Zac alles heeft wat zijn hart begeert op het eiland, is er toch een iemand die mist, en dat is Ivy McFarlane.
Ivy werkte ooit met Zac samen, maar sloeg haar vleugels uit en verhuisde naar Glastonbury. Sindsdien mist hij haar ontzettend. Nu is het bijna kerst en Zac realiseert zich dat Ivy een gat in zijn leven heeft achtergelaten dat hij niet kan verdragen. En dus gaat hij op pad om Ivy op tijd naar Skye te halen om samen kerst te vieren, maar zal het hem lukken voor Kerstmis terug te zijn... en zal Ivy hem wel willen vergezellen?
Een nieuw romantisch verhaal van de hand van Kirsty Ferry, bekend van de boeken over het hotel Carrick Park (De betovering van Kerstmis en Zomer op Carrick Park)!

Kerst op het eiland Skye

Vorig jaar las ik met veel plezier De betovering van Kerstmis. Zodoende was ik heel benieuwd naar dit boek.

Kerst op het eiland Skye

Kerst op het eiland Skye begint met een geweldige quote:

Waar de helden net zoals chocola zijn – onweerstaanbaar!

Veeg mij maar op.

De hoofdpersonages zijn Zac en Ivy. Het verhaal wordt door hun beiden vertelt en begint met een proloog waarin duidelijk wordt dat Ivy vertrekt naar Glastonbury. Zac vind dat niet zo’n succes.

Inmiddels, het is bijna kerst, woont Ivy al acht maanden in Glastonbury en, hoe betoverend en prachtig het er ook is, het voelt helemaal niet als thuis.

Verrassend genoeg – en ze had nooit gedacht dat ooit toe te moeten geven, voelde Glastonbury helemaal niet als thuis, hoe betoverend en prachtig het ook was. Er ontbrak gewoon iets aan. En dat iets was een stille, creatieve man met lichtbruin haar dat hij altijd vergat te knippen, met de vrolijkste , zachtste donkerste ogen die ze ooit had gezien en met een glimlach die de Schotse mist deed oplossen.

Ondanks de vele avonden met vrienden, een stuk of drie pubs en een ceilidh, mist ook Zac iets.

Het probleem, zo had hij gedacht – en dat dacht hij nog steeds, terwijl hij door de serre naar het zwakke schijnsel van de boom staarde was dat Ivy McFarlane hier niet was. En waar zij niet was, zou het niet erg feestelijk zijn, toch?

En zo tobben beiden door, Ivy doet alsof ze het geweldig in Galstonbury heeft, en Zac vind dat hij Ivy de ruimte moet geven. Kan deze impasse nog doorbroken worden zodat het alsnog een goede Kerst gaat worden?

Conclusie

Ik heb genoten van dit kerstverhaal, luchtig en ongecompliceerd precies zoals het zijn moet.
Kerstverhalen, zowel boeken als films, zijn mijn guilty pleasure. Ik geniet daar zo ongelooflijk van. Daarnaast hebben kerstboeken een aparte plank in mijn boekenkast. Bij de post hoort een foto voor insta, een goede smoes om mijn kersttruien en sokken te voorschijn te halen. Nu mijn kerstboom nog!
Voeg daar aan toe dat ik van Schotland hou en absoluut van het Isle of Skye. (Waar we met de camper geweest zijn)
Oftewel een must read voor mij dus.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rondom de verschijning van Kerst op het eiland Skye.