Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Meer Gelukkig dan niet door Adam Silvera | Een Boek ReviewMeer Gelukkig dan niet door Adam Silvera
Gepubliceerd door: Clavis Young Adult gepubliceerd op 24 juli 2019
Genre: Young Adult
Also by this author: Op het einde gaan ze allebei dood, Vroeger is alles wat ik van je heb, Feniksbloed
Pagina's: 384
ISBN: 9789044831726
Format: Hardcover
Bookspot
Goodreads
five-stars

Het indrukwekkende debuut van New York Times Bestseller-auteur Adam Silvera. Voor young adults die zich vragen stellen.

De zestienjarige Aaron heeft het moeilijk. Na een familiedrama is hij vergeten hoe het voelt om gelukkig te zijn. Tot hij Thomas ontmoet. Eindelijk durft hij te vertellen over zijn verleden en te dromen over zijn toekomst. Maar daarbij leert Aaron ook dingen over zichzelf die zijn leven ingewikkeld maken, en die nieuwe pijn met zich meebrengen. Hij vestigt zijn hoop op een revolutionaire ingreep die zijn geheugen kan resetten. Maar tegelijk is hij bang om te vergeten wie hij werkelijk is …

Meer Gelukkig dan niet is het debuut van Adam Silvera.
Eerder las ik Op het einde gaan ze allebei dood en Vroeger is alles wat ik van je heb. Geweldige boeken!

 

Meer Gelukkig dan niet

Het verhaal is verdeeld in vier delen, die je langzaam maar zeker steeds meer inzicht in het leven en het verhaal van Aaron geven.
Het eerste hoofdstuk heet Pijnlijke Herinneringen en begint eigenlijk meteen over de Leteo-behandeling, een behandeling die je dingen kan laten vergeten.

Op elke zender werd er wel een vertegenwoordiger van Leteo geïnterviewd, want iedereen wilde alles weten over hun revolutionaire techniek om herinneringen te wijzigen en te onderdrukken.
Ik vond dat ze allemaal complete bullshit uitkraamden.
Alleen weten we ondertussen dat het honderd procent echt is en nul procent bullshit, want een van ons heeft de behandeling zelf laten doen.

Vervolgens breekt mijn hart als mij duidelijk wordt dat Aaron, zo jong, een poging tot zelfmoord heeft gedaan, en ik ben dan pas op bladzijde drieentwintig!

Geweldig, zeg ik meteen brede grijns. Het spijt me dat ik je een bitch heb genoemd en dat ik heb gezegd dat je schilderijen waardeloos zijn en dat ik heb geprobeerd je-weet-wel te plegen. Het spijt me dat ik je dat heb aangedaan en het spijt me dat ik zo’n sufsukkel was die dacht dat hij geen reden had om gelukkig te zijn, want het is wel duidelijk dat jij me gelukkig maakt.

Conclusie

Adam Silvera is een schrijver die feilloos, schijnbaar moeiteloos, diversiteit in zijn boeken verweeft. Ook met Meer Gelukkig dan niet had hij mij heel snel te pakken, vooral toen ik mij realiseerde wat er precies met Aaron is gebeurd. Dan komt het voorwoord, achteraf, alsnog keihard binnen. Eigenlijk had ik het kunnen weten door de tekst en advertentie op de pagina erna.

Voor iedereen die ondervonden Heeft dat gelukkig zijn soms moeilijk is.

Kortom, een fascinerend, naar je strot-grijpend verhaal. Wat je verbijsterd achterlaat als je de laatste zin gelezen hebt.
Tip: lees vooral het nawoord!