Meer Gelukkig dan niet is het debuut van Adam Silvera.
Eerder las ik Op het einde gaan ze allebei dood en Vroeger is alles wat ik van je heb. Geweldige boeken!

 

Meer Gelukkig dan niet

Het verhaal is verdeeld in vier delen, die je langzaam maar zeker steeds meer inzicht in het leven en het verhaal van Aaron geven.
Het eerste hoofdstuk heet Pijnlijke Herinneringen en begint eigenlijk meteen over de Leteo-behandeling, een behandeling die je dingen kan laten vergeten.

Op elke zender werd er wel een vertegenwoordiger van Leteo geïnterviewd, want iedereen wilde alles weten over hun revolutionaire techniek om herinneringen te wijzigen en te onderdrukken.
Ik vond dat ze allemaal complete bullshit uitkraamden.
Alleen weten we ondertussen dat het honderd procent echt is en nul procent bullshit, want een van ons heeft de behandeling zelf laten doen.

Vervolgens breekt mijn hart als mij duidelijk wordt dat Aaron, zo jong, een poging tot zelfmoord heeft gedaan, en ik ben dan pas op bladzijde drieentwintig!

Geweldig, zeg ik meteen brede grijns. Het spijt me dat ik je een bitch heb genoemd en dat ik heb gezegd dat je schilderijen waardeloos zijn en dat ik heb geprobeerd je-weet-wel te plegen. Het spijt me dat ik je dat heb aangedaan en het spijt me dat ik zo’n sufsukkel was die dacht dat hij geen reden had om gelukkig te zijn, want het is wel duidelijk dat jij me gelukkig maakt.

Conclusie

Adam Silvera is een schrijver die feilloos, schijnbaar moeiteloos, diversiteit in zijn boeken verweeft. Ook met Meer Gelukkig dan niet had hij mij heel snel te pakken, vooral toen ik mij realiseerde wat er precies met Aaron is gebeurd. Dan komt het voorwoord, achteraf, alsnog keihard binnen. Eigenlijk had ik het kunnen weten door de tekst en advertentie op de pagina erna.

Voor iedereen die ondervonden Heeft dat gelukkig zijn soms moeilijk is.

Kortom, een fascinerend, naar je strot-grijpend verhaal. Wat je verbijsterd achterlaat als je de laatste zin gelezen hebt.
Tip: lees vooral het nawoord!