review

De Prinses

Na De Selectie, De Elite en De One is De Prinses is deel vier van de Selection serie.

Het verhaal word geschreven vanuit het perspectief van Eadlyn, de dochter van Maxon en America, en speelt zich ongeveer twintig jaar na De One af, als Eadlyn zeventien jaar oud is.
Leuk aspect is dat personages uit de vorige boeken ook in dit boek een rol spelen zoals natuurlijk Maxon en America haar ouders, Aspen en Lucy, en Marlee en haar man Carter Woodwork. Nog leuker om te zien hoe het nu met hun gaat.

Ik vind Eadlyn niet zo sympathiek, eerder een verwend nest die dan wel kennis van zaken heeft, maar wat vriendschap en relaties betreft wereldvreemd is.

Je lijkt op een bepaalde manier afwezig, afgesneden van je volk. Ik weet dat je je voortdurend zorgen maakt over de eisen die aan je gesteld zullen worden zodra je koningin bent, maar het word tijd dat je de behoeften van anderen gaat erkennen.

Duidelijk is dat zij van jongs af aan doordrongen is van het feit dat zij de machtigste vrouw van het land gaat worden en dat ze in een zeer beschermde omgeving is opgegroeid. Wel heb ik bij haar heel sterk het gevoel dat ze geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Pas maar op!

Conclusie

Hoe verder ik in het boek kom, hoe interessanter ik Eadlyn ga vinden. Het feit dat ze haar eigen garderobe ontwerpt! Wauw.
Ook ga ik haar steeds beter begrijpen. Als ze van haar moeder het advies krijgt om vooral zichzelf te blijven vraagt ze zich af wie ze eigenlijk is:

De helft van een tweeling. De troonopvolger. Een van de machtigste mensen ter wereld. Degene die een heel land kon afleiden. Nooit alleen een dochter. Nooit alleen een meisje.

Gaandeweg krijg ik steeds meer sympathie en begrip voor haar, en kan ik bijna niet wachten op het vijfde en allerlaatste deel uit deze serie: De Kroon!