Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Slaves Dante 1 door Miriam Borgermans | Een Boek ReviewSlaves, Dante 1 door Miriam Borgermans
Serie: Slaves #2
Gepubliceerd door: Clavis Young Adult gepubliceerd op September 18th 2017
Genre: Distopian, Young Adult
Also by this author: Slaves, Raven 1 , Slaves, Raven 2 , Slaves, Dante 2
Pagina's: 510
ISBN: 9789044831214
Format: Hardcover
Bookspot
Goodreads
five-stars

Dante 1 is het tweede boek van de razendspannende reeks Slaves. De gebeurtenissen in de wrede toekomstwereld van Raven 1 worden ditmaal gezien door de donkere ogen van Dante. Een grandioos verhaal voor young adults.

Het jaar 2558. Nadat hij op een dodelijke kamikazevlucht naar de ruimte was gestuurd, landt de Trasherslaaf Dante na twee jaar onverwachts weer op aarde.
Toch komt het Bastion zijn beloftes niet na en krijgt Dante opnieuw een levensgevaarlijke opdracht. Dit keer wordt hij gedwongen om de moord op de machtige Genoot Ghassan Aboud te onderzoeken en moet hij undercover infiltreren
in het gevaarlijke, mysterieuze Bastion. Gedreven door wraak en schuldgevoel betreedt Dante de kringen van macht. Heeft Raven, de beschuldigde slavin, de moord wel gepleegd? Dante moet kiezen tussen buigen of breken. Hij heeft geen andere keuze. Toch?

review

Slaves Dante 1

Na het lezen van Slaves, Raven 1 was het duidelijk: ik ben verslingerd aan deze serie! En wil ik supergraag verder met het volgende deel. Mijn conclusie betreffende de recensie van Raven:

Een geweldig boek, wat ik met veel plezier gelezen heb, kom maar op met de volgende delen!
De citaten boven elk hoofdstuk verduidelijken de harde waarheid op een lugubere manier.

Dante

Ik had verwacht dat het verhaal verder zou gaan waar Raven 1 was opgehouden. Nou nee. Raven (Ochtenwind) wordt zijdelings genoemd en that’s it. Dante schrijft totaal zijn eigen verhaal, en wat voor één!
Vanaf het begin is duidelijk dat Dante en Cym, de eigenaresse van de Delicatus Slavenschool, een verleden hebben.

Dit kan niet waar zijn. Hij is niet terug. Ik zet het scherm uit. Ze toonden alleen beelden van de capsule, niet van hem. De onbekende piloot is mogelijk dood. Mogelijk. Misschien leeft hij nog. Hij kan het niet zijn. Niet nu ik alles op alles moet zetten om te overleven omdat mijn slavenschool op de rand van de ondergang staat. Onmogelijk. Maar als het waar is? Cym

Dante is een slaaf, eentje van de Free-List, een Trasher, een veroordeelde slaaf die voor kamikaze opdrachten gebruikt wordt. Een Trasher kan een Vrije niets maken,.
Quote bij het begin van hoofdstuk 1:

Een slaaf is een levend stuk gereedschap

Net zoals het bij Raven (in deel 1) het geval was, is Dante het slachtoffer was van duistere machtspelletjes van de hogere klassen. Zij bezitten immers de ultieme macht! Alhoewel …

Dat Bastion is rot, zegt Nuri. Door en door rot. Ik vraag me af wanneer het omvalt als de dode boom dat het is.
De Genoten verbergen iets. Ik hoor je dat niet te vertellen, omdat de Vrijen zo verweven zijn met Genoten, wat macht betreft. Ik ben een buitenbeentje. Ik vertel je dit toch, jongeman, omdat ik niet wil dat macht wint. Ik wil dat kennis wint, niet onwetendheid. Dit Bastion heeft ons terug naar een toestand van voor de middeleeuwen gebracht.
Ik weet niet wat de middeleeuwen zijn, zeg ik.
Dat bedoel ik, zegt Nuri

Zonder te veel te vertellen kan je stellen dat de delen waarin het boek is opgedeeld, voldoende vertellen over het verloop van het verhaal: Down, Bastion, Rise en Fall.

Conclusie

Dankjewel Miriam! Nu ben ik nog erger verslaafd! Ik was zo benieuwd naar Raven en hoe het verder met haar en haar vrienden zou gaan. Helaas ging dit boek over Dante, nou ja helaas dat is natuurlijk grote onzin. Dante is een prachtig en ontzettend spannend verhaal wat mij totaal in zijn greep had. Miriam heeft wederom een geweldig spannend boek gecreëerd wat absoluut doet verlangen naar meer. En!! Er is hoop: in juli 2018 verschijnt Raven 2!