Thuis in het kunstcafé

Thuis in het kunstcafé

Thuis in het kunstcafé is het derde deel van The Art Café-serie en is een een compleet los te lezen boek. Het speelt zich in hetzelfde café af als Zomer in het kunstcafé en Ontmoeting in het Kunstcafé.
Hoofdpersonages zijn Flora en Jake, beide hebben de nodige problemen. Kunnen ze elkaar hiermee helpen?

Flora

Wanneer Flora haar baas van de kapperszaak vraagt om wat eerder te mogen vertrekken vraagt deze om een gunst voor een gunst oftewel sexuele intimidatie. Als antwoord hierop verkoopt ze haar baas een kopstoot en is ze werkloos.

Hij duwde zich zichzelf tegen haar aan zodat ze zich schrap moet zetten tegen de wasbak of ze zou over het gezicht van de klant vallen. Ik kan je een gunst verlenen als je mij ook een gunst verleent, fluistert hij in haar oor. Even verbijsterd keek ze om terwijl hij haar handen beetpakte. Harop zei hij: Nee Flora, zo doe je een hoofdmassage! terwijl hij met zijn steeds harder wordende kruis tegen haar kont aanwreef.
Woedend en met haar handen gevangen, stampte Flora hard op zijn voet en schoot met haar hoofd achteruit tegen zijn gezicht

Boos verlaat ze haar werk en wordt thuis geconfronteerd met een vreemdgaande vriend. In een opwelling vertrekt ze, met de motor van haar inmiddels ex, alleen naar het schiereiland Gower in Zuid-Wales. Als klein kind heeft ze hier vele vakanties met haar ouders doorgebracht.
Ze had hier een romantisch verjaardagsweekend gepland maar is nu alleen. Eenmaal ter plekke aangekomen besluit Flora om te gaan bodyboarden.
Tijdens het bodyboarden laat ze haar gedachten gaan en ongemerkt drijft ze te ver af. Gelukig wordt ze gered door Jake, een strandwacht. Flora bezoekt het Kunstcafé en daar ontmoet ze Jake weer. Ze bied aan om zijn haar te doen, en zo gaat het balletje rollen. Al snel raakt ze bevriend met de mensen (lees bekenden) uit het KunsCafé.

Jake

Na lange tijd over de wereld gezwerfd te hebben, leek Jake zijn plek in Australië gevonden te hebben als professionele strandwacht. Hij behoorde tot de top van Surf Life Saving. Maar na twee jaar daar gewoond te hebben is hij nu toch terug bij zijn grootouders. Terug in het hotel waar hij opgegroeid is nadat zijn ouders waren overleden. Hier loopt niet alles van een leien dakje.
Na de ontmoeting met Flora stemt hij in om een transformatie, knipbeurt door Flora, in het Kunstcafé te ondergaan, terwijl hij gefimd wordt.

Conclusie

Het is een heerlijk verhaal vol humor. In vergelijking met de vorige twee boeken vind ik dat Sue McDonagh zichzelf enorm verbeterd heeft. Ik heb genoten van dit boek, het warrige, wat mij in haar vorige boeken stoorde is volkomen verdwenen. In plaats daarvan zet ze hier een volwaardige feelgood neer waar ik enorm van genoten heb.