Wedden van wel?

Wedden van wel?

Wedden van wel heeft drie hoofpersonen, Robine, Sep en Jasper.

Robine

Robine is na het overlijden van haar moeder, anderhalf jaar geleden, naar Sicilië gevlucht, mede om een hoop stress te vermijden. Ze komt voor de vijfenzestigste verjaardag van haar vader tijdelijk trerug naar Nederland. Na het overlijden van haar moeder zijn er de nodige andere problemen ontstaan. Ze ziet er enorm tegenop om de rest, behalve haar vader en tweelingbroer Sep, weer te ontmoeten.
Robine is een persoon die het iedereen naar de zin wil maken en daardoor best wel met zichzelf in de knoop komt.

Daphne heeft het sarcasme uitgevonden. Ik was het bijna vergeten. Het is tegelijkertijd ook haar kwaliteit. Er zijn zoveel momenten geweest dat ik krom heb gelegen van het lachen om haar cynische grapjes.

Mijn vader vist zijn theezakje uit zijn mok en zegt: dus Robine ik zou het op prijs stellen als je in Nederland zou kunnen blijven, zodat je bij het feest kan zijn.
Dat is toch pas over twee maanden?
Het zou fijn zijn als je Dapne kan helpen met de organisatie van mijn tuinfeest.

Ze kunnen de boom in, allemaal. Ik ben nog geen twee uurtjes thuis en de stress zit er alweer goed in.

Sep

Ondanks zijn leesproblemen en zware astma is Sep, door hard knokken, advocaat geworden.
Hij is de tweelingbroer van Robine en probeert haar op allerlei manieren in Nederland te houden zelfs via het Wedden van niet-Wedden van wel-spel.

Jasper

Jasper is advocaat en mede eigenaar van een succesvol advocatenfirma. Hij heeft het nodige meegemaakt in zijn leven, wat een hoop. qua afstandelijk gedrag, verklaart.
Hij helpt Robine met een aanklacht en zelfs met een nieuwe baan.

Conclusie

Wedden van wel? is een zalige feelgood, precies wat ik nodig had. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen en had het zelfs in één dag uit. Toch viel mij wat op, het is niet zo maar een feelgood, naar mijn mening is het meer dan dat! Het lijkt wel alsof Vannessa Thuyns je moeiteloos een luchtig verhaal insleurt, maar als je goed oplet merk je dat er meerdere zware thema’s aan bod komen. Nu ga ik deze niet opnoemen want dan ben ik aan het spoileren. Mij heeft ze, in ieder geval, hiermee geraakt.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour
 Wedden van wel