Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Wedden van wel? door Vannessa Thuyns | Een Boek ReviewWedden van wel? door Vannessa Thuyns
Gepubliceerd door: Dutch Venture Publishing gepubliceerd op September 6th 2021
Genre: Romance
Pagina's: 318
ISBN: 9789492585929
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
five-stars

Een heerlijke, grappige en stoere feelgoodroman over inzien dat je sommige dingen moet doen en andere moet laten gebeuren.

Robine heeft één motto: lang leve de lol! Ze woont niet voor niets 2500 km van haar gecompliceerde familie, kritische ex-vriend en mislukte carrière vandaan. Sep daarentegen wil niets liever dan dat zijn tweelingzus weer voorgoed in Amsterdam komt wonen, dus wanneer Robine voor een bezoek in Nederland is, bedenkt hij ter plekke een weddenschap. Als het Robine lukt om zijn werkgever Jasper te strikken als date voor een familiefeest, mag ze zonder protest én op haar broers kosten terug naar haar onbezonnen leven in Italië. Helaas is advocaat Jasper wel het type: stug, onbereikbaar, té zelfverzekerd en belachelijk knap. Vol goede moed gaat Robine de uitdaging aan en ze doet alles om dit spelletje te winnen. Maar wat als Jasper toch leuker blijkt te zijn dan ze in eerste instantie dacht…

Wedden van wel?

Wedden van wel?

Wedden van wel heeft drie hoofpersonen, Robine, Sep en Jasper.

Robine

Robine is na het overlijden van haar moeder, anderhalf jaar geleden, naar Sicilië gevlucht, mede om een hoop stress te vermijden. Ze komt voor de vijfenzestigste verjaardag van haar vader tijdelijk trerug naar Nederland. Na het overlijden van haar moeder zijn er de nodige andere problemen ontstaan. Ze ziet er enorm tegenop om de rest, behalve haar vader en tweelingbroer Sep, weer te ontmoeten.
Robine is een persoon die het iedereen naar de zin wil maken en daardoor best wel met zichzelf in de knoop komt.

Daphne heeft het sarcasme uitgevonden. Ik was het bijna vergeten. Het is tegelijkertijd ook haar kwaliteit. Er zijn zoveel momenten geweest dat ik krom heb gelegen van het lachen om haar cynische grapjes.

Mijn vader vist zijn theezakje uit zijn mok en zegt: dus Robine ik zou het op prijs stellen als je in Nederland zou kunnen blijven, zodat je bij het feest kan zijn.
Dat is toch pas over twee maanden?
Het zou fijn zijn als je Dapne kan helpen met de organisatie van mijn tuinfeest.

Ze kunnen de boom in, allemaal. Ik ben nog geen twee uurtjes thuis en de stress zit er alweer goed in.

Sep

Ondanks zijn leesproblemen en zware astma is Sep, door hard knokken, advocaat geworden.
Hij is de tweelingbroer van Robine en probeert haar op allerlei manieren in Nederland te houden zelfs via het Wedden van niet-Wedden van wel-spel.

Jasper

Jasper is advocaat en mede eigenaar van een succesvol advocatenfirma. Hij heeft het nodige meegemaakt in zijn leven, wat een hoop. qua afstandelijk gedrag, verklaart.
Hij helpt Robine met een aanklacht en zelfs met een nieuwe baan.

Conclusie

Wedden van wel? is een zalige feelgood, precies wat ik nodig had. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen en had het zelfs in één dag uit. Toch viel mij wat op, het is niet zo maar een feelgood, naar mijn mening is het meer dan dat! Het lijkt wel alsof Vannessa Thuyns je moeiteloos een luchtig verhaal insleurt, maar als je goed oplet merk je dat er meerdere zware thema’s aan bod komen. Nu ga ik deze niet opnoemen want dan ben ik aan het spoileren. Mij heeft ze, in ieder geval, hiermee geraakt.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour
 Wedden van wel