De dweil er door!

 foto Fons
Het jaar 2012 is bijna afgelopen, en het is tijd om even achterom te kijken. Wat is er gebeurd, wat neem ik me, en wat laat ik achter. Het was voor mij een veelbewogen jaar. Roepen Transman te zijn is één ding. Vorm geven aan het Transman zijn is het tweede ding. Goed, dan komt er een nieuwe naam, en wat ga ik doen? Sinds 1 maart 2012 ga ik als Fons door het leven, en het is een beslissing welke meteen goed voelt. Na een paar dagen weet ik niet anders, en krijg ik meer en meer ruimte en lucht.
De oude jas gaat uit, en beetje bij beetje kom ik steeds meer in contact met wie ik werkelijk ben. Het is een ware zoektocht welke nog lang niet gestopt is. Het is wel een leuke zoektocht waarvan de weg niet doodloopt. Daar waar ik mij als vrouw opgesloten voelde in mijn lijf en een verwachtingspatroon wat niet paste daar voel ik me nu vrij. Met horten en stoten ga ik leren te genieten van het leven. Te genieten van de dingen zoals ze werkelijk zijn! Het is een verademing als mensen mij aanspreken met Fons en Mijnheer. Dat ben ik, zo voel ik mij al jaren. En dat is een plaatje wat klopt!
Wat nog niet klopt is mijn lichaam. De lichamelijke transitie daar begin ik 2013 mee. Het is prima, maar mag dan echt wel beginnen. Iedere keer omkleden, douchen en dergelijke en dan geconfronteerd met de naakte waarheid. Het is me soms te veel. Gevoelsmatig ben ik al verlost van die naakte ballast, en telkens ervaren dat dit niet het geval is…. Het is iedere dag een shock!
Maar goed, oude vergane zooi laat ik achter in 2012. Wat ik mee wil nemen naar 2013 neem ik mee en zal ik koesteren. Ik koester mijn nieuwe naam, en ik koester de gedachte dat mijn lijf in 2013 steeds beter gaat passen bij wie ik werkelijk ben.
Het sporten en het wandelen neem ik mee. Mijn humor, mijn passies en mijn creativiteit neem ik mee. Vrienden neem ik bijna allemaal mee, en dat zijn dan ook vrienden!. Daar waar ze me verlaten hebben blijven ze achter in 2012. Problemen die nog niet achter kunnen blijven in 2012 zal ik nog eventjes mee moeten nemen.
Mee naar 2013 gaan mijn toekomstdromen. Mijn vasthoudendheid en mijn strijdlust. Mijn plan om een boek te schrijven gaat mee. Mijn plannen voor een website, mijn plannen voor werk. Het gaat mee. En dat zijn dingen die ik nog heel vaak mee wil nemen naar volgende jaren!
De dweil er door, en hup naar 2013.
~~Fons~~
Dit is een bijdrage van Fons, ixiaan
Op twitter @ixiaan