Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Dans met mij door Jean Kwok | Een Boek ReviewDans met mij door Jean Kwok
Gepubliceerd door: De Boekerij gepubliceerd op July 2014
Genre: Adult Fiction
Also by this author: Bijna thuis
Pagina's: 400
ISBN: 9789022570753
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
five-stars

Charlie Wong is de dochter van een straatarme noedelmaker en een mooie prima ballerina. Als haar moeder op jonge leeftijd overlijdt, vervalt het gezin in armoede. Charlie kan niet langer naar school en moet meehelpen de kost te verdienen, maar kan geen ander werk vinden dan een miserabel afwasbaantje in een Chinees restaurant. Daar werkt ze dag en nacht, zeven dagen per week, want ze is vastbesloten haar jongere zusje een betere toekomst te geven.

Dan komt er een uitgelezen kans op haar pad: ze kan aan de slag als receptioniste bij een van de beste dansstudio’s in uptown New York. Ze is geïntimideerd door de mooie, getalenteerde dansers en de rijke studenten, maar thuis kan ze er niets over vertellen. Haar traditionele vader wantrouwt alles wat westers is, en zou haar zeker dwingen ontslag te nemen.

Als Charlie het danstalent van haar moeder blijkt te hebben geërfd, groeit haar zelfvertrouwen en voor het eerst in tijden geniet ze weer van het leven. Tot haar zusje ernstig ziek wordt. Charlie zal moeten beslissen waar haar hart ligt: bij haar familie of bij haar eigen toekomst…

stickers-Review

Dans met mij

Na het Event van Meulenhoff Boekerij , de kennismaking met Jean Kwok en het lezen van haar eerste boek Bijna Thuis , was ik zeer geintresseerd in haar volgende boek.
Zeer snel kreeg ik een file toegestuurd met Dans met mij! Joehoeeee!
Helaas lukt mij het lezen op mijn tablet mij niet zo best 🙁 Vandaar de tijd die er is tussen de uitgave van het boek en mij review.

Direct aan het begin van het boek treft me de volgende noodkreet, en ik ben verkocht.

Hoe vaak ik het ook tegen haar zei dat ik het prima vond om bordenwasser te zijn, Lisa probeerde altijd nieuwe kansen voor me te vinden. Ik vond het eerlijk gezegd niet zo erg. Ik verlangde niet naar een nieuwe baan of een ander huis, maar naar een heel ander leven. Ik wilde niet het waar, maar het hoe van alles veranderen.

Haar orginele chinese naam : Cha Lan wat mooie orchidee betekend word Charlie. Jammer, maar alles om zich aan het westen aan te passen. Hoewel dat ook relatief is want de wereld van Chinese immigranten in New York in Chinatown draait vooral om oude Chinese tradities. En merk je van het Westerse invloeden heel weinig. De worsteling van Charlie tussen de twee werelden is dan ook groot.

Ik vind het een heerlijk boek en heb er van genoten en van geleerd!
Persoonlijk vind ik de Engelse titel van het boek : Mambo in China, mooier dan de Nederlandse titel. Deze had in het Nederlands niet misstaan!

httpv://youtu.be/Bl9OzVj-OtM