De Elite door Kiera Cass | Een Boek ReviewDe Elite door Kiera Cass
Serie: The Selection #2
Gepubliceerd door: Van Goor gepubliceerd op August 2014
Genre: Distopian, Romance, Young Adult
Also by this author: De Selectie, De One, De Kroon, De prins & De lijfwacht, De Prinses
Pagina's: 270
ISBN: 9789000338368
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
four-stars

De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen en hun mooie plannen samen. Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America's kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.

stickers-Review

De Elite

Nog steeds een verhaal over prinsen en prinsessen! Niet helemaal mijn ding, maar zoals ik al bij mijn review over De Selectie (deel 1 dus) zei. Typisch een aanrader van mijn meiden en wat voor één!

Inmiddels worden veel zaken duidelijk, na een 3e WO is Amerika een staat van China is geworden. Amerika kon niet aan zijn enorme schuld voldoen! Vervolgens is er ook een 4e WO geweest waar Amerika zich samen met Canada, Mexico en aan aantal Latijns-Amerikaanse landen hebben verzet tegen China en Rusland. Hierna bleef een nieuw land over wat echter economisch een ramp was. Dit verklaard, hoewel ik het er helemaal NIET mee eens ben, het kasten systeem.

Wat mij persoonlijk stoorde was America zelf, Mer genoemd. In dit geval niet het land maar de hoofdrolspeelster van de serie. Kom op meid! Maak een keuze! je weet precies wat je wilt, waarom blijf je dan van twee walletjes eten? In dit geval kies tussen Maxon en Aspen, waar bij mijn voorkeur duidelijk uitgaat naar Maxon. En niet omdat hij een prins is. Maar als je je daarna realiseert dat het pas een kind van zeventien is …

Gaandeweg beginnen de verhoudingen binnen de koninklijke familie bij mij vragen op te roepen, de noodzaak om zaken te verbergen voor je vader?
Ook dit word in de loop van het verhaal duidelijker.

Ik vind het een leuk boek. En een goed vervolg op deel 1. En zoals de titels al doen vermoeden : Het is een boek over keuzes!