50books_logoverkleind

 

De Nachtwacht en Amsterdam in het volgende boek van Dan Brown?

 

#50books: vraag 2 Heb jij wel eens boeken gelezen waarin een kunstwerk een (grote) rol speelde of heeft een boek je ooit laten denken aan een schilderij? Welk schilderij was dat en hoe had dat met het boek te maken?

 

Natuurlijk kom ik dan uit bij Dan Brown. Zijn boeken getuigen van diepgaand onderzoek en kennis betreffende de kunst en steden waarover hij schrijft. Over zijn laatste boek Inferno ben ik niet zo enthousiast, (lees hier ) Maar dat kwam meer door de voorspelbaarheid van de hoofdpersoon Robert Langdon.

In mijn review schreef ik :
Al met al viel het boek me tegen, het volgende Dan Brown boek ga ik beslist niet kopen..
Ik waag dat inmiddels te betwijfelen. Woendag 8 januari is College Tour met Dan Brown voor De Nachtwacht in de Eregalerij van het Rijksmuseum opgenomen. Hij beweert geintrigeerd door de Nachtwacht en de stad Amsterdam te zijn. Hij mocht voorbij de afzetting!!! en er werd hem de de XXX in het schilderij getoond! Deze zijn alleen zichtbaar als je heel dichtbij het schilderij staat. Als zijn volgende boek over Amsterdam en de nachtwacht gaat, wel dan koop ik het 😉

#50books : Elke week op zondag word er een nieuwe boekvraag gepost.
Die door iedereen vrij mag worden ingevuld.
Het is een initiatief van Martha