Image courtesy of kangshutters at FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of kangshutters at FreeDigitalPhotos.net

En toen werd Iris toegelaten tot haar studie in English Culture and Literature in Leiden en Merel uitgeloot voor Geneeskunde. Fijn! Not! Nu moet ik *supertrots* toegeven dat opgeven geen optie is in ons gezin.
*word vervolgd*

Zo eindigde ik Tja. Trouwe volgers hebben vast wel in de gaten dat mijn persoonlijke blogs niet van de grond kwamen, mede door Het neerschieten van vlucht #MH17. Maar ja wie wat beloofd, ….

Uitgeloot in Nederland, zuur heel zuur, maar wat nu? Belgie? Daar moet je, als je geneeskunde of tandheelkunde wil studeren, een examen doen. En het slagingspercentage is ongeveer 9%. Van die 9 % is 16 % Belg en 9% Nederlands, volgen jullie het nog? Samengevat : een pittig examen. Internet leerde ons dat gedurende de zomervakantie er een cursus aan de universiteit van Utrecht gegeven werd. Voor Nederlanders die in Belgiรซ examen gaan doen. Tja en als je ervoor gaat …….

Lang hebben we niet nagedacht, en we besloten om de caravan in de buurt van Utrecht neer te zetten. Het buitenland loopt niet weg, en Iris had tegelijkertijd haar intro in Leiden dus eigenlijk kwam dit wel goed uit. Super trots op onze mop, die, na zes jaar hard werken, geslaagd was en *gewoon* haar zomervakantie opgaf om haar droom te realiseren.

Jammer genoeg begon het te regen, zodra de caravan op zijn plekje stond en hebben we niet รฉรฉn droge dag gehad. Dat dit niet bijgedragen heeft aan onze gezondheid is een feit, maar ja je moet alles een keer meemaken in je leven, en dit was onze eerste verregende vakantie.
Wel hebben we geshopt, heel veel zelfs ๐Ÿ˜‰ het bowlen herontdekt en Shabu Shabu was ook erg blij met ons.

Na twee weken was de lol er wel een beetje af, maar naderde de examendatum. Iris en ik zijn bij mijn ouders in Sittard gebleven en Henk en Merel vertrokken naar Brussel Examentijd!!
Daarna een week wachten op de uitslag,
Inmiddels was mop al aan een studie in Maastricht begonnen, wel anderhalve dag is ze daar geweest, want ze is geslaagd. En ben ik haar onmiddellijk gaan ophalen. Feest.

Toen begon het selecteren van de Universiteit, Antwerpen it is!, Inschrijven en kamers zoeken. Al snel kwamen we erachter dat we daarvoor redelijk aan de late kant waren. Vol goed moed naar Antwerpen getogen om zeven studios’s te bekijken. Alle zeven niets , maar we liepen op het laatste moment tegen de perfecte studio aan, nota bene 400 meter van de campus. We hebben Ikea leegekocht, en haar verhuisd. En nu …. nu maakt ze Antwerpen onveilig en volgt de studie van haar keuze! Een trotsere moeder kan er bijna niet bestaan!