Flexibel , een woord waar ik momenteel vreselijk mee worstel.
En wat voor mij  erg actueel is, erger nog: ik kan het woord wel uitkotsen!
Wat me opvalt, is dat veel mensen verwachten dat het bij je hoort! En als er andersom ook maar iets van flexibiliteit getoond moet worden? Welja, dan is er niemand thuis.
Blijkbaar kent mijn flexibiliteit geen grenzen!
Well I got News for You! It’s Over!!
Flexibel zijn naar mijn klanten toe: Op het laaste moment de afspraak veranderen. “Ja met mevrouw X, Ik heb om 8.00 uur een afspraak bij u, maar het is mijn vrije dag, en ik wil graag een uurtje uitslapen, ik kom wel een uurtje later, dat is toch wel goed?? Euhh wat dacht u van mijn agenda? Dan staat de volgende klant al op de stoep hoor.
Nee dus!! Andersom heb ik inmiddels ervaren dat de klanten niet zo flexibel zijn, als ik (ruim van tevoren) een afspraak probeer te verzetten , omdat ik geopereerd moet worden, dan is dat heel vervelend! U kunt mij er toch nog wel eventjes voor doen??? Hoezo 8.00 uur op de OK?
Sinds kort heb ik een dikke streep getrokken! Indien de afspraak niet 24 uur van te voren afgemeld is , volgt er een factuur.
Flexibel met mijn vrije tijd en emoties. Ik zwem heel graag, trainde minstens 3x in de week, en was voor de vereniging actief.
Komt de vraag of ik de website op wil zetten. Tuurlijk , geweldig, vind ik leuk om te doen. Uren , dagen weken ben ik er mee bezig. Onderwijl word ik benaderd en behandeld of ik in loondienst ben. Afgesnauwd omdat ik me moet bemoeien met waar ik voor aangenomen ben (Excuse-me?) en verder niet. Op een bepaald moment was de maat vol. Veel te lang heb ik ermee gewacht, maar uiteindelijk heb ik de stekker eruitgetrokken. Ik ben uit het bestuur gestapt, en gestopt met de website, die (nog) niet helemaal af was. Komt het verzoek of ik aub mijn opvolger in wil werken. Oké , geen probleem, tot ik lucht krijg van het feit dat het bestuur bepaald heeft dat er iemand uit het bestuur bij aanwezig moet zijn? In mijn huis? No way! Mijn flexibiliteit was over. Hulp nodig? Huur me maar in! Nadeel hiervan is dat de meiden en ik momenteel wel clubloos zijn, maar na de vakantie gaan we een dorp verderop trainen.
Flexibel tov veranderingen. Ik denk dat iedereen hier wel enigzins moeite mee heeft. Momenteel is in mijn beroepssector een grote verandering gaande, ten aanzien van de behandeling van diabetici en de ketenzorg. Onduidelijkheid alom.Chaos, de linkerhelft heeft geen benul van wat de rechterhelft aan het doen is, Per 2013 moet het geregeld zijn, hier in de regio krijg ik met geen mogelijkheid de pedicures georganiseerd om gezamenlijk een plan de campagne op te gaan stellen ivm de aanstaande onderhandelingen over het nieuwe contract. Bam , besloten hiermee te stoppen. Wel volg ik alle info die er te verkrijgen is, maar nu allen nog maar voor mezelf!
En dan is er de flexibiliteit ten opzichte van mijn gezondheid. Lachen en blijven lachen. Niet mopperen .Nooit afvragen waarom? Dat zijn mijn stelregels. Daar leef ik al jaren naar, maar ik ben het zat. Moe ben ik, om altijd maar stoer en vrolijk te zijn. Ik ben het beu dat mijn dochter nog steeds last heeft van een PTSS.Ik onderga het veel liever zelf. Ik ben het beu dat ik haar niet beter kan maken, dat ik het aan anderen (zeer deskundigen )  moet overlaten. Dat ik  zelf steeds maar blijf knokken. Voor mijn eigen gezondheid, voor mijn meiden, voor mijn gezin en huisdieren.Kortom de maat is even vol. De rek is er (tijdelijk) even uit.
En dan mijn grootste ergenis! Voetbal!! Man o man de kranten staan er vol van . Van de miljonairs die nog te beroerd zijn om een fatsoenlijke bal te trappen. Ze zijn moe, lang seizoen, uit vorm of het is te warm? Ze moeten zich kapot schamen! Iemand die de race van zijn leven loopt (gevecht tegen kanker) word ook niet gevraagd of ze wel in vorm is, of dat ze misschien wel een beetje moe is en of het niet iets te lang duurt? En krijgt daar zeker niet zo veel voor betaald. Man zeur niet, wees flexibel en doe je werk. En de pers ? Doe eens normaal. Er zijn wel belangrijker zaken.
Hoezo flexibel?
Ik geloof dat dit een vreselijke klaag-blog geworden is, en ik ga me er lekker niet voor excuseren! Het lucht geweldig op!!
#WOT Write On Thursday
Dat is waar #WOT voor staat.
Een initiatief van Karin Ramaker.
Iedere donderdag presenteert zij een woord waarmee ik
– net als vele andere blogger -aan de slag ga voor een blog.
Deze week is het de woord “flexibel”