Hartstocht, passie, ….
Vele, vele bezit ik er , misschien wel teveel om op te noemen.
Mede door deze WOT ben ik hierover na gaan denken, en besef ik dat ik een zeer begenadigd mens ben.Als ik een beetje kritisch om me heen kijk zie ik vele mensen die gewoon hun gang gaan.Die alles maar gewoon vinden.
Nu is het niet zo dat ik de hele dag “passioneel” bezig ben  :mrgreen:
Zoals ik al zei , ik heb vele passies !
Mijn allergrootste passie is mijn gezin, Mijn maatje en mijn 2 dochters.
Mijn maatje , die in mijn leven kwam , tijdens een wintersport vakantie in Andorra, vlak voor ik ernstig ziek werd.
Mijn meiden die redelijk (shocking) onverwacht in mijn leven zijn gekomen.
Mijn gezondheid, dat mag je ook wel als een passie zien.
Niet een vast gegeven, al merk ik aan heel veel mensen om me heen dat ze het wel zo zien!
Na een zeer ernstig motorongeluk kamp ik met aardig wat gebreken. Tel daarbij een darm- en longziekte op, en het plaatje is (bijna) compleet.Toch ben ik een gezegend mens, er zijn vele dagen dat ik me super voel.
Voor mij horen de off-days er gewoon bij, de dagen dat ik me ronduit klote-voel. Als het er nu 2 per 2 maanden zijn, dan heb ik het de rest van die 2 maanden toch super naar mijn zin!
Hier, bijna onlosmakelijk aan verbonden is sport, wat een noodzaak is voor een goede conditie , zowel voor mijn longen ,als voor mijn darmen (weerstand) Een geluk hierbij is dat ik geen hekel aan sport heb. Zwemmen, skeeleren, schaatsen, hardlopen, skieën ik vind het allemaal superleuk, alleen niet altijd en niet elk moment!
Komen we bij de volgende passie, mijn huisdieren . Mazzel onze nederlandse schapendoes, die momenteel niet zoveel mazzel heeft. Hij heeft net een zware operatie ondergaan en desondanks is hij nog steeds even vrolijk , lief en weinig aandacht vragend. Terwijl hij nu juist heel veel aandacht nodig heeft!
Dan is er onze Joepie, een europeesche korthaar oftewel een vulnisbakkenraskat :-). Momenteel is hij druk aan het zoeken waar Mazzel is (dierenziekenhuis)  Een zalige 11-jarige ondeugende jeweetwelkater!
Ons huis, welke we na aanschaf rigoreus verbouwd hebben , kan je ook wel een passie noemen. Voor een groot deel is de verbouwing door ons zelf gedaan (KLIK  ) We hebben het huis rollator-proof gemaakt omdat we hopen hier oud te mogen worden! Bij het huis zit een geweldige tuin, waar ook de nodige uurtjes inzitten en waar we volop van genieten (de meiden niet altijd mhuhahaha).Een waar paradijs voor nestelende vogels waar we volop van genieten! In de winter word er volop gevoederd, live-vermaak wat 100% beter dan tv is!
Verder mag ik heel graag reizen. Niet opzienbarend hoor, gewoon met ons viertjes +kat +hond en de sleurhut op pad.Als het aan mij ligt Frankrijk , maar ja we zijn met meer!
Koken vind ik ook geweldig, nieuwe recepten uitproberen, en eten wat ons niet aanstaat toch eetbaar en lekker maken. Daarbij hoort wat mij betreft een lekker wijntje of roséetje
Mijn werk is ook een van mijn passies, altijd geweest, ook toen ik nog in het ziekenhuis werkte. Nu als pedicure ++ heb ik het ook super naar mijn zin!
Aankomend bij mijn laatste passies(waarschijnlijk vergeet ik de helft)  :internet , lezen en muziek!Dit al zo lezend realiseer ik me maar weer dat ik niets te mopperen heb. Over het algemeen doe ik dingen die ik leuk vind (al mopper ik er wel eens over). Natuurlijk zijn er regelmatig vervelende terugkerende klussen, dat durf ik niet te ontkennen. Ik sta echt niet elke ochtend juichend naast mijn bed , maar toch ….!
“Life is what you make of it!”

#WOT Write On Thursday
Dat is waar #WOT voor staat.
Een initiatief van Karin Ramaker.
Iedere donderdag presenteert zij een woord waarmee ik
– net als vele andere blogger
-aan de slag ga voor een blog.
Deze week is het de woord “Passie”.