Schaduwland
Inmiddels heb ik al aardig wat boeken van Robert Bryndza gelezen. Zoals de gehele Erika Foster-serie. en als laatste boek, Zonder Gezicht, Kate Marshall #1

Schaduwland is het vervolg op Zonder Gezicht. Je zou de boeken apart kunnen lezen. persoonlijk vind ik het leuker als je het voorgaande deel eerst leest, je bent dan toch net iets meer van alles op de hoogte.

Schaduwland

Het verhaal begint met een huiveringwekkend proloog. Nadat een jongen, Simon, iets verdachts ziet wordt hij aangevallen.

Het was allemaal zo snel gegaan. De man had het lijk in de boot laten vallen en had hem aangevallen. Simon wist zeker dat het een man was, ook al had hij slechts een schim van hem opgevangen. Toen diegene de zaklamp uit Simons hand sloeg en hem een klap verkocht, had hij namelijk
een scherpe zweetgeur geroken. Hij had even teruggevochten, maar toen was hij tot zijn schaamte in paniek geraakt en het water in gerend. Hij had natuurlijk de andere kant op moeten rennen: terug naar het dichte bos rond het stuwmeer.

Vervolgens gaat het verhaal twee dagen later verder. Kate is met haar zoon Jake aan het duiken bij Shadow Sands, een diep kunstmatig meer, wanneer ze een lichaam vinden.

Maar wat Kate nog het meest verontrustte, was de blik op zijn gezicht: zijn ogen waren als in doodsangst wijd opengesperd.

De zaak wordt onderzocht door inspecteur Henry Ko, die zich er nogal makkelijk vanaf lijkt te maken. Hij doet de zaak af als een tragisch ongeluk.
Ondertussen begint het bij Kate te kriebelen en vraagt zij zich af hoe die jongen is overleden.
Zes weken later wordt zij benaderd door de moeder van het slachtoffer, die vindt dat deze zaak verder onderzoek waard is. Vooral omdat de politie niet geïnteresseerd is in hoe en wat, en ook niet naar de reden waarom de jongen midden in de nacht in het water lag.
Langzaam maar zeker rollen Kate en Tristan, haar assistent, de zaak in.

Conclusie

Het is een spannend verhaal wat goed in elkaar zit en lekker leest, mede door de korte hoofdstukken. Ik zat er meteen in, en dat is tot de laatste bladzijde zo gebleven.
Ik hou van Kate, een stoere, aboluut niet perfecte vrouw. Ze worstelt met haar eigen demonen. Net zoals Tristan die, vind hij zelf, een groot geheim heeft.
De beslissing die Kate op het einde neemt is veelbelovend en doet mij uitkijken naar het volgende deel.

quote
De wereld is een gevaarlijke plek om te leven-
niet vanwege de mensen die slecht zijn,
maar vanwege de mensen die daar niets tegen doen.
Albert Einstein

Leuk nieuwtje: in november verschijnt de nieuwe thriller van Robert Bryndza met Kate Marschall in de hoofdrol!

Vallend duister