Tegen beter weten in

Het eerste boek wat ik van Charlotte de Monchy heb gelezen was Eens gegeven. Inmiddels heb ik meerdere boeken van haar gelezen en ben ik dol op haar heerlijke schrijfstijl, tijdens het lezen zit ik regelmatig te grinniken.

Tegen beter weten in

Hoofdpersonages in Tegen beter weten in zijn Lois en Jill het verhaal wordt vanuit een hij/zij perspectief verteld. Er wordt vrijwel continu per hoofdstuk van personage gewisseld.

Jill

Jill woont in Brewerstown, Canada. Zij wil koste wat het kost het hotel overnemen van Jim.

De enige manier om haar probleem op te lossen zou een overval plegen zijn. Jill nam de laatste slok uit haar plastic bekertje automaatkoffie en stelde zich voor dat ze het antieke westerngeweer van opa Brannagan in het ongeïnteresseerde gezicht van de bankmanager voor haar zou duwen.

Jill ontmoet bij de bank een oude bekende. Chris.

Jilly? De man greep naar zijn enkel. Nog even pittig als vroeger, merk ik.
Ze had hem zeker zes jaar, na de gênantste avond van haar leven, waarop ze zich praktisch op hem had geworpen, niet meer gesproken.
Inmiddels waren ze natuurlijk allebei volwassen en was hij natuurlijk het voorval vergeten. Dus konden ze nu een normaal gesprek voeren.

Lois

Lois woont in Amsterdam en werkt bij uitgeverij Swiebeck. Om de uitgeverij uit de rode cijfers te halen hebben ze de biografie nodig van Marius Delaive, een ex lid van de Boyband Crush.
Nadat de zoveelste ervaren biografieschrijfster met lege handen terugkeert uit Canada, krijgt Lois de opdracht om de biografie te schrijven.
 

Heb je het over de biografie van Marius Delaive?
Jij bent de oplossing , natuurlijk!
Ik?
Ja jij gaat die biografie schrijven Je bent knap, enthousiast, vasthoudend, je weet alles over hem

Hoewel ik met de personages meeleef ben ik het totaal oneens met de keuze van Lois om hoe dan ook meer van Marius te weten te komen. Daarmee komt, naar mijn mening, de titel naar voren.

Lois stond voor de trap en keek naar boven. Er was maar één manier om meer over hem te weten te komen. Toch bleef ze staan. Ging ze dit echt doen? Ze dacht aan Michael. Ze wist hoe het voelde als iemand ongevraagd in je privéomgeving kwam.

Conclusie

Wat een heerlijk verhaal, ik heb genoten, regelmatig heb ik zitten grinniken om de hilarische woordenwisselingen tussen Jill en Marc. Met de korte hoofdstukken is het is gewoon het juiste boek om momenteel heerlijk ontspannen te lezen.