Zolang er mensen zijn, zullen er, gelukkig, verschillen blijven bestaan. En vooral hoe mensen bepaalde zaken zien.
Zo voerde ik van de week een felle discussie op twitter over een standpunt van een politicus.
Nu was dat standpunt helemaal niet nieuws, want de Amerikaanse politicus Todd Akin,   beweerde in het tv-programma ‘The Jaco Report’ dat vrouwen niet zwanger worden door een verkrachting. En hebben we in Nederland met een naäper van doen. Een zekere dhr van der Staay beweert namelijk dat de kans zeer klein is dat je zwanger word van een verkrachting! Als hem gevraagd word waar hij deze bewering vandaan haalt antwoord hij :”Ik hoor dat ,……
Bah, Smakeloos en walgelijk!!!! Het mag duidelijk zijn , deze uitlatingen hebben mij gekwetst, zeer gekwetst, Vreselijk boos ben ik geworden. Hoe durf je daar over te oordelen en te combineren met abortus! Alsof iedere vrouw die een abortus ondergaat verkracht is! En alsof iedere verkrachting leidt tot abortus. Er zijn namelijk meerder overwegingen die kunnen lijden tot abortus.
Kees van der Staaij volgend op de tv valt mijn mond nog verder open! Geen slip of the tongue! Nee hij durft zelfs te beweren dat de 30.000 abortussen in Nederland niet het gevolg waren van een verkrachting! Otewel, ……..
Nee mijnheer, die zijn het gevolg van de abortuswetgeving! Sinds 18 december 1980 is met de Wet Afbreking Zwangerschap, onze huidige abortuswetgeving, geregeld! Als hem gevraagd word wat hij het ergste vind, abortus of verkrachting, ontwijkt hij de vraag en zegt dat de bescherming van het leven als zeer belangrijk ervaard, al vind hij een verkrachting erg grof. De eerdere uitspaken neemt hij echter niet terug, ook niet na herhaalde mogelijkheden hiertoe.
Ongevraagd word ik aangetikt op twitter (wel een beetje mijn eigen schuld hoor 🙂 )

 

Wel ieder het zijne. Gelukkig mogen en kunnen we anders  denken in dit land, maar sommige zaken zijn niet goed te praten! Vervolgens krijg ik als antwoord:

Gelukkig kwam er een relativerende tweet die me weer op het juiste spoor zette!

Nu wonen we in een “tolerant” land, Als ik op zondag de auto wil wassen of het gras wil maaien word er van mij verwacht dat ik rekening hou met de zondagsrust van een ander.
Als dhr van der Staaij zulke uitlatingen doet , mag hij wel eens rekening met een hele grote groep Nederlanders gaan houden.
Minstens 30.000 (maal 2)! . Want uit ervaring (oa door mijn werk) weet ik dat je niet makkelijk zo’n zwaar besluit neemt!
Of all religions, the Christian should of course inspire the most tolerance, but until now Christians have been the most intolerant of all men.
Voltaire

 

 De Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden en blogposts lezen, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de comments te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.