‘Verlegen zijn is de geremdheid die men ervaart om de afstand tot iemand of een bepaalde zaak te durven overbruggen.’
Verlegen kan ook zijn : bedorven door lang liggen (haha) zoals verlegen wijn .
Je kan om iets verlegen zitten : iets nodig hebben.
In verlegenheid gebracht ,je ergens voor schamen; ook niet weten je er mee aan moet
Beter mee verlegen, dan om verlegen, beter te veel van iets dan te weinig.
Tja verlegen dus! Regelmatig heb ik er last van! Altijd al gehad, en zal er ook altijd last van blijven houden. Blijkbaar kan ik slecht tegen complimentjes, terwijl ik er wel van hou! Typisch heel typisch! Is dat nu valse bescheidenheid? Of een gebrek aan zelfvertrouwen? I don’t have a clue. Ik heb altijd de neiging om te reageren met “och dat valt wel mee” terwijl ik inwendig waanzinnig trots ben op het geleverde werk!
Verlegen zitten om complimentjes , die behoefte herkennen we allemeel wel , van die momenten dat je een aai over je bol wil, een bevestiging dat je wel lief bent (meevalt). Waar ik absoluut  niet om verlegen zit , zijn  “de-heb-ik-ook-ers”. Die, als je wat verteld, reageren met :’ow dat heb ik nou ook!” Maar dan meestal 1000 keer erger! mensen die niet luisteren , en alleen maar met zichzelf bezig zijn. Ik denk dat we allemaal die fout wel eens maken , maar er is een groep die er hun beroep ban maken!
Ik word , zoals menig ander, regelmatig in verlegenheid gebracht . Zonder naam en toe-naam te noemen, (al zou ik dat eigenlijk gewoon MOETEN doen ) ben ik onlangs door bepaalde personen van een bepaalde vereniging zeer in verlegenheid gebracht! De behoefte om terug te knokken was er absoluut, maar het besef dat de tegenstanders een stel straatvechters waren, ik hier op het dorp mijn beroep uitoefen, en dat ik geen behoefte had om me tot hun niveau te verlagen en rollebollend over straat te gaan, hebben me bakzeil doen halen.
Verlegen wijn heb ik gelukkig nog nooit geproefd, en hoop het ook nooit mee te maken! Zeker as zaterdag niet, wanneer we met een knal-feest gaan vieren dat Iris vandaag 18 is geworden! Met een hoop familie en vrienden, waarmee we beland zijn bij: beter mee verlegen (teveel) dan om verlegen!! 
 
De Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden en blogposts lezen, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de comments te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.