Ambitie * streven om een betere positie te krijgen ~ Is veeleisend ten aanzien van de doelen die hij/zij aan zichzelf stelt en wil continu het beste uit zichzelf halen ~ Ernaar streven hogerop te komen in de organisatie*
Brandende ambitie, mijn hele leven heb ik er al last van, De perfekte student, popster, actrice, partner, moeder, huisvrouw, en nog veel meer . Dat alles zou ik worden . En het liefst allemaal tegelijk! Een paar ambities moest ik al vrij rap loslaten. Popster zou ik nooit van mijn leven worden,  nadat de honden met mij meehuilden was ik hiervan snel overtuigd! Huisvrouw is ook al zoiets .. Ik haat het huishouden! En actrice ….. mhuhaha de meiden zien het meteen als ik jok.   😀
Het partner-verhaal is een story apart, je kan het sneu, klote of zielig noemen, feit is dat ik twee liefdes van mjn leven heb mogen ontmoeten! En ben met de tweede inmiddels 18 jaar getrouwd. Wat betreft het moeder worden, lang heeft het er naar uit gezien dat ik dat nooit zou worden. En kijk nou twee toffe meiden als dochter! Maar de perfekte moeder pffff nee absoluut niet.
Ambitie hebben is nooit verkeerd, maar zoals met zoveel zaken teveel is niet goed! Nadat ik een vervelende slopende darmziekte kreeg, ik heb de ziekte van Crohn, was er geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht om in te leveren. Hell No ! Ik was jong ambtieus, hoofd van een afdeling en zou het klusje wel even klaren. Vermoeidheid? Wat is dat? Jaren en vele ziekenhuisopnames later kwam ik tot het besef dat alleen het vechten tegen de vermoeidheid al veel kracht kost. En dat oververmoeidheid de ziekte opriep. Tja vervolgens dankte het ziekenhuis me ook nog eens af , wat moeten ze met een hoofd die regelmatig ziek is, en toen wist ik het even niet meer.  Mijn studie was door mijn motorongeluk door mijn vingers geglipt, en nu mijn carriére.
Gelukkig word ik door een aantal ontzettend lieve, wijze en trouwe mensen omringt en die wisten mij er al snel haarfijn op te wijzen dat er meer zaken in het leven waren dan werk. Maar of dat veel uitgericht heeft? Nadat ik lichamelijk en geestelijk weer redelijk hersteld was verzon ik al snel ander werk want thuis met de kids zitten nee dat was niets voor mij. Wel ben ik partime gaan werken, voornamelijk omdat fulltime me te veel kracht kostte. Maar ook hier trok ik het lichamelijk niet meer.  Jaren later ben ik oa de opleiding pedicure gaan volgen, en werk al meer dan tien jaar tot volle tevredenheid in mijn salon aan huis. Zo ben ik er altijd voor de meiden als ze thuiskwomen, of als ze ziek zijn.
Voor zover deze ambities. Maar wil dat zeggen dat ik geen ambities meer heb? Absoluut niet. Zo wil ik nog steeds meer leren en weten over webdesign, hoop ik beter te gaan schrijven , en ben ik van plan nog menig PR’s (persoonlijk record) te gaan zwemmen. Er is niets mis mee om bepaalde ambities los te laten, en nieuwe te zoeken. Zolang deze maar niet ten koste van jezelf gaan.
Motto van het verhaal : YOLO! You Only Live Once!
 
De Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden en blogposts lezen, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de comments te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.