*Nieuwsgierig * wie graag iets wil weten ~ benieuwd, curieus, kijklustig, weetgierig, onbescheiden
Zeker, ik ben nieuwsgierig, wie niet? Maar wel op een gezonde manier. Ik hoef niet alles van mijn buren te weten, en zit zeker niet de hele dag op te letten wie wat en wanneer doet. Ondanks het feit dat mijn salon aan de voorkant van ons huis gelocaliseerd is, en ik tijdens mijn werk, praktisch alles kan volgen op ons pleintje. Onder het werk niet gluren….
Prive leven we juist met de rug naar het plein. Gefixeerd op de tuin en het leven daarin. Ik hou van de vogels, de egels, de fazanten …….. Vooral de vogels volg ik nauwgezet. Als ik er eentje niet herken, zoek ik het op. Volg nauwkeurig waar ze nestelen en waar ze, vooral in de winter, hun slaapplaats hebben. Live tv verschaft de tuin ons. Het is er een drukte van jewelste, mede omdat ik vanaf oktober tot na de tweede leg, zorg dat er goed gevoerd word.
In mensen  ben ik absoluut geintresseerd, maar lang niet in iedereen. Mede door wat ik in het verleden heb meegemaakt, kan ik redelijk snel de een keuze maken. Geen interesse, geen aandacht en dus geen tijdverspilling. Terwijl op de een of andere manier mijn aandacht wel door anderen getrokken word. Vervolgens ben ik ook bereid om daar veel in te investeren. Waardoor? Geen idee , maar als mijn aandacht eenmaal getrokken is, is de interesse er wel degelijk.
Zo volg ik een aantal kinderen waarvan ik zeer benieuwd ben hoe ze opgroeien. Op de een of andere manier ben ik door ze getriggerd. Vraag ik me regelmatig af  wat voor mensen ze over pakweg twintig jaar zullen zijn en wat voor beroep ze dan uitoefenen. Ideeën heb ik er wel over, nieuwsgierig ben ik naar hoe en wat.  De een word volgens mij rechter, terwijl de ander…………..
Op de een of andere manier is er iets in hun doen of laten wat mijn aandacht trekt.
Hetzelfde overkomt me op het Worldwide Web. Waarom trekken bepaalde figuren mijn aandacht? Terwijl ik aan de andere kant velen links laat liggen? Misschien omdat ze me op bepaalde momenten, als ik het even niet meer zie zitten, toch kunnen laten grinniken? Of gewoon een beetje aandacht aan me schenken. En even naar mijn gezeur luisteren?
Nieuwsgierigheid kan vreselijk kriebelen. Als me gevraagd word om een gesprek, begint het al. Waarom? Waarover? Wat heb ik verkeerd gedaan? Silly me . Geduld heb ik vervolgens niet, het liefst zou ik direkt dat gesprek voeren omdat ik moet weten waar het over gaat! Een ongezonde vorm van nieuwsgierigheid vind ik dat .
Wat me brengt bij een nog veel ziekelijker vorm van nieuwsgierigheid. Het staan kijken bij een ongeluk! Het kijken naar het leed van een ander. Er onstaan zelfs files aan de andere kant van de snelweg door gluurders. Gatver!
Door mijn werk in het ziekenhuis ben ik zeer getraind in direkte hulpverlening. Ik kijk altijd of ik iets kan doen en of ik kan helpen. Is er afdoende hulp, dan ga ik verder. Nooit maar ook nooit zal ik gaan kijken , of stoppen om te kijken. Een ziekelijke vorm van nieuwsgierigheid. Een tendens die ook in het nieuws verder gaat.  Natuurlijk moet er aandacht aan misstanden besteed worden . Neem Syrie, mijn hart breekt!
Terwijl er aan de andere kant een ziekelijke vorm van aandacht geschonken word aan narcistische figuren als Joran van der Sloot en Anders Behring Breivik. Gelukkig is het niet aan mij om te bepalen wat er wel of niet in het nieuws komt.
Wat me brengt tot : The quote off the day :

When you’re curious, you find lots of interesting things to do. Walt Disney

De Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden en blogposts lezen, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de comments te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.