Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Vallend duister door Robert Bryndza | Een Boek ReviewVallend duister door Robert Bryndza
Serie: Kate Marshall #3
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op November 16th 2021
Genre: Thriller
Also by this author: De stalker in de nacht, Donker Water, Laatste adem, Zonder Gezicht, Schaduwland
Pagina's: 316
ISBN: 9789022590126
Format: Paperback
Goodreads
five-stars

Het detectivebureau van Kate Marshall gaat eindelijk echt van start als zij en haar partner, Tristan Harper, worden ingehuurd voor hun eerste grote zaak. Het is een cold case. Twaalf jaar geleden legde journaliste Joanna Duncan een politiek schandaal bloot, waarna ze spoorloos verdween. De meeste mensen zijn inmiddels verdergegaan met hun leven – behalve Joanna’s moeder.

Wanneer Kate en Tristan toegang krijgen tot de oorspronkelijke dossiers, ondervragen ze dezelfde verdachten en volgen ze dezelfde sporen als toen – maar die lopen ditmaal niet dood. Want tussen Joanna’s persoonlijke bezittingen vindt Kate de namen van twee jonge mannen die ook spoorloos verdwenen.

Terwijl Kate de laatste dagen van de drie vermiste personen met elkaar vergelijkt en in verband brengt, realiseert ze zich dat Joanna iets veel sinisterders had ontdekt dan men aanvankelijk dacht: de identiteit van een seriemoordenaar. Iemand die aast op mensen die niet snel zullen worden gemist. Hoe dichter Kate hem nadert, hoe duisterder het wordt.

Vallend duister

Dit is het derde boel in de Kate Marshall serie. Eerder las en recenseerde ik van deze serie: Zonder Gezicht en Schaduwland.

Vallend duister

Het verhaal begint met een denderend proloog waarna het dertien jaar later verder gaat. Hoofdpersonen zijn Kate Marshall en haar compagnon Tristan Harper.
Myra, de vriendin en buddy van Kate, is overleden en heeft Kate haar huis en zaak nagelaten op voorwaarde dat zij haar baan zou opgeven en voor de volle honderd procent voor hun eigen detectivebureau zou gaan.
Hun eerste grote zaak. Kate en Tristan worden ingehuurd door de moeder van de vermiste Joanna Duncan, een journaliste die twaalf jaar geleden spoorloos verdween.
Al vrij snel wijzen de sporen op Noah Huntley, ook de nieuwe die zij ontdekken.

Ade draaide het laatste restje bier in zijn glas rond en dronk het toen op. Toen we hem in 1997 betrapten niet, in ieder geval. Ik heb toen namelijk meteen gecheckt of hij al eerder was betrapt op cruisen. Maar denk jij dan dat hij iets te maken heeft gehad met die Joanne Dobson…
Joanna Duncan, corrigeerde Tristan hem.
… dat hij iets te maken heeft gehad met haar vermissing?
Ik weet het niet. Misschien omdat ze wist dat hij eigenlijk gay was? En graag gebruikmaakte van escortboys? vroeg Tristan. Ade schudde zijn hoofd. Tegen de tijd dat Joanna Duncan vermist raakte, was homoseksueel zijn voor de overheid al geen reden voor ontslag meer. Bovendien had Noah Huntley de politiek toen al verlaten.
Ja, daar heb je gelijk in, zei Tristan. Het zou aannemelijker zijn geweest dat hij haar had laten verdwijnen toen zijn fraudeverhaal nog in de doofpot zat.
Maar wat als dat niet het ware verhaal is?’ vroeg Ade zich hardop af.

Conclusie

Ik weet niet hoe het komt, maar ik wordt altijd zo vrolijk van de boeken van Robert Bryndza. Ook in dit geval is dat zo. Het verhaal leest prettig, met korte hoofdstukken, waardoor je geneigd bent om door te blijven lezen. De kennismaking met zowel Kate als Tristan wordt steeds intensiever.
Wel Robert blijf schrijven, ik lees wel.